Daders overval juwelier op beeld

De politie heeft beelden vrijgegeven van de daders die betrokken waren bij een overval op een juwelier in Amsterdam op vrijdagochtend 11 oktober. Op de beelden is te zien dat een van de daders met getrokken vuurwapen naar buiten komt lopen. Beeld na de break.

Op 11 oktober van dit jaar werd de juwelier aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam overvallen door drie personen. Een van de verdachten draagt zichtbaar een automatisch vuurwapen.

De eigenaar en zijn vrouw zijn omstreeks 10.30 uur aan het werk in de zaak als er drie mannen arriveren. Eén op een scooter, de andere twee lopend. Een van hen trapt de voordeur open en met zijn drieën gaan ze naar binnen. Eén van de daders bedreigt de eigenaar en zijn vrouw met een automatisch vuurwapen. Ze slaan vitrinekasten stuk en stoppen de sieraden in een meegebrachte sporttas. De dader met het vuurwapen loopt tijdens de overval ook naar buiten om de omstanders op een afstand te houden.

De daders vluchten met zijn drieën op de scooter. Op de Spelderholt stappen ze in een zwarte VW Golf die aan komt rijden. De scooter blijft achter. Er is dus een vierde persoon bij de overval betrokken, de bestuurder van de VW Golf. Van de VW Golf is een foto beschikbaar die gemaakt is door een oplettende getuige.

Klik hier voor meer beelden.