Daders vluchten in Audi na plofkraak (VIDEO)

Donderdagochtend vroeg is in het West-Friese Wervershoof een plofkraak gepleegd bij een pinautomaat van de Rabobank op het Raadhuisplein. Rond 03.40 hoorde een getuige een harde klap. Getuigen zagen een auto en een aantal mannen die heen en weer renden.

Handrem

Volgens de politie had de auto kennelijk moeite met wegrijden mogelijk omdat de bestuurder de handrem er niet afkreeg. Pas later constateerde de politie dat er een plofkraak was gepleegd. De politie zegt niet te weten of er geld buit is gemaakt. Er zouden twee of vier mannen bij betrokken zijn geweest. De auto die is gezien is een donkerkleurige Audi.

Gestolen auto

Woensdagavond werd rond 20.15 een ramkraak gepleegd op de Coop-supermarkt aan de Geitenkamp in Arnhem. Onbekende daders reden met een gestolen auto de winkel binnen. De winkel was op dat moment gesloten. Er waren er nog medewerkers binnen maar zij bleven ongedeerd. De pui van de winkel raakte flink beschadigd. Ook hier is niet duidelijk wat de buit van de daders is.

Twee daders

Volgens de politie is de ramkraak door twee mannen met een licht getint uiterlijk gepleegd. Een van hen droeg een zwarte muts en een zwarte sjaal. Hij had een grijze jas met zwarte mouwen aan en droeg zwarte gympen en een donkere broek. De tweede man droeg een zwarte muts en een zwart/witte bandana. Hij had een zwarte jas aan en droeg oranje handschoenen. Mogelijk heeft een van de twee mannen een baardje.