Danny K. en zijn exen ook de cel in

Danny K. heeft een gevangenisstraf van 4,5 jaar onvoorwaardelijk gekregen van de Haarlemse rechtbank. De rechters achten bewezen dat Danny de leider van de criminele organisatie was die zich bezig hield met afpersing en witwassen. Tegen hem was 6,5 jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie.

 

 

De rechter acht de strafbare feiten bewezen op basis van afgeluisterde gesprekken. Honderden uren communicatie werden opgenomen, ondermeer met een verborgen microfoon in de auto van Danny K.

Mishandeling

Net als Dick Vrij werd Danny K. schuldig bevonden aan de poging tot zware mishandeling van Hell’s Angels president Theo Huisman. Danny K. mocht de beslissing van de rechtbank in vrijheid afwachten. Hij was aanwezig bij de uitspraak, maar mag na afloop van de zitting meteen zijn tandenborstel pakken om zijn straf te gaan uitzitten in een penentiaire inrichting.

Ex-vriendinnen

Angela van H., de partner van Danny K. (tevens ex-vrouw van Patrick Kluivert), werd veroordeeld tot zeven maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk. Zij profiteerde van de criminele verdiensten van Danny, oordeelde de rechtbank. Ook Patricia T. en een andere ex moeten om die reden de cel in. Een van hen kreeg een jaar onvoorwaardelijk, de ander drie maanden.