Danny K. ook in hoger beroep veroordeeld

Het gerechtshof in Amsterdam heeft in de Andes-zaak van Danny K., en medeverdachten vier mensen veroordeeld voor witwassen van vijf miljoen aan crimineel geld in een criminele organisatie. Twee verdachten zijn vrijgesproken. Danny K. (47) kreeg als leidinggevende 54 maanden cel.

K. was al bezig een straf van 54 maanden uit te zitten die de rechtbank hem oplegde. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep tegen K. zes jaar geëist. Medeverdachte en vriend Dick V. was niet in hoger beroep gegaan na zijn veroordeling tot drie jaar cel.

Het hof heeft ook drie (ex)partners van K. veroordeeld, onder wie Angela van H., tot deels onvoorwaardelijke celstraffen van enige maanden tot een voorwaardelijke straf en een taakstraf.

Een eigenaar van een bedrijf dat dure horloges verkocht is vrijgesproken van deelneming aan de witwassen criminele organisatie, evenals een andere verdachte die werkte bij een horlogebedrijf.

Een tweede handelaar in dure horloges, wordt nog vervolgd voor deelneming aan de criminele organisatie. Zijn zaak loopt nog bij de rechtbank, gecombineerd met een andere zaak.