Danny Mieremet heeft het zwaar in gevangenis

Danny Mieremet (foto), de 24 jarige zoon van de geliquideerde topcrimineel Johnny Mieremet, zit in voorarrest vanwege een mishandeling in het Twentse Tubbergen. Hij wordt er van verdacht een vrouw zo te hebben mishandeld dat zij een gebroken kaak en een gescheurd gehemelte opliep. 

Het voorval deed zich voor in de nacht van 16 op 17 december 2017. Een 24-jarige vrouw deed de deur open nadat er bij haar was aangebeld. Volgens het Openbaar Ministerie sloeg Mieremet jr. haar vervolgens enkele malen in het gezicht en sleurde hij haar naar buiten. Daar werd het slachtoffer, terwijl ze op de grond lag, verschillende malen geschopt.

Motief

Het is onduidelijk wat het motief voor de mishandeling is. Mieremet was tijdens het incident in gezelschap van een 27-jarige vrouw uit Langeveen. Ook haar rol is in nevelen gehuld. Volgens het slachtoffer was de verdachte in een soort van trance, zo bleek maandag tijdens een pro forma-zitting voor de rechter in Almelo.

Verrassing

Mieremet was vanochtend niet bij de zitting aanwezig zo meldt De Telegraaf; dit tot verrassing van zijn advocate. Die meldde ook dat haar cliënt het zwaar heeft in de gevangenis. Hij heeft diverse malen verzocht om vrijwillig in isolatie te mogen worden geplaatst, aldus de advocate. Mieremet, die hoopte zijn strafzaak af te kunnen wachten terwijl hij bij zijn zus en haar gezin zou wonen, blijft vast zitten. De rechtbank acht het risico te groot dat de verdachte opnieuw in de fout gaat. Volgens het Openbaar Ministerie wordt Mieremet ook verdacht van mishandelingen in België en Duitsland.

Barry

Barry, de andere zoon van John Mieremet, werd in 2008 in België veroordeeld tot zeven jaar cel voor onder andere deelname aan een criminele organisatie, afpersing en gijzeling. Vijf jaar later werd hij verdacht van verboden wapenbezit.

Vader John Mieremet (1960) werd in november 2005 in Thailand geliquideerd. Hij stond samen met zijn gabber Sam Klepper (ook geliquideerd) bekend als het duo Spic & Span. Willem Holleeder wordt verdacht opdracht te hebben gegeven voor de moord op Mieremet senior.