Danny stierf na treffer AK-47

De 12-jarige Danny Gubbels is op 14 juli 2010 omgekomen door een schot uit een AK-47-geweer. De jongen zat aan de keukentafel toen zeven mannen hun huis op het woonwagenkampje aan de Bredase Rijnauwenstraat doorzeefden met tientallen kogels. Het Openbaar Ministerie presenteerde woensdag een 3D-animatie van de schietpartij.

Toen één van de mannen op de late avond aanklopte en tegen de deur schopte zaten Danny en zijn moeder aan de keukentafel. Vader Gubbels was al naar bed gegaan. Tijdens het aankloppen begint een andere dader links achter de man die aanklopt te schieten. Daarop schieten alle zes anderen gedurende een twintigtal seconden op het huis.

Volgens de officier van justitie sprak Danny’s moeder van ‘vuurwerk’ dat ze dacht te horen. Daarna riep ze ‘duiken’ tegen haar zoontje. Volgens haar was dat al te laat omdat de jongen was opgestaan en een tel later al dodelijk getroffen werd. Zijn moeder werd alleen getroffen door een stukje hagel.

Er is gebruikt gemaakt van twee AK’s, een riotgun en twee hagelgeweren. De wanden van het houten huis waren geen partij voor de munitie uit de AK-47 waarmee zelfs op enige afstand nog dwars door een bakstenen muur geschoten kan worden. Het verbaast dan ook niet dat het dodelijke schot een projectiel uit een AK was. 

De jongen had door een kogel inwendige verwondingen aan vitale organen waardoor hij ernstig begon te bloeden. Een uur later overleed hij in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De drie verdachten ontkennen bij de schietpartij aanwezig geweest te zijn. Er is dna van hen aangetroffen in het busje waarmee de zeven daders zijn ontkomen.

Zeven mannen beschoten pand Danny 

Gubbels-zaak: ‘Er zijn meer verdachten’ 

Eis: 8 jaar cel in Brabantse coke-zaak 

Nieuwe aanhoudingen drugszaak Gubbels 

Zie alle berichten over Danny Gubbels.