Dark web drugswinkeliers opgepakt

De Koninklijke Marechaussee heeft met de arrestatie van zes Nederlanders de afgelopen weken het laatste deel van een netwerk opgerold dat wereldwijd drugs leverde. De verdachten zouden via de reguliere legale post zo’n 500 kilo aan harddrugs hebben verzonden naar klanten over de hele wereld. 

De verdachten, in de leeftijd van 21 tot 55 jaar, komen uit Lelystad, Hilversum en Haarlem. Justitie beschouwt hen als de kopstukken van de criminele bende. Eerder zijn in hetzelfde onderzoek al vier andere Nederlanders aangehouden.

Puzzeldozen

Bij elf doorzoekingen van huizen en bedrijfspanden zijn ongeveer 70 kilo amfetamine, XTC, cocaïne, LSD en een vuurwapen aangetroffen. Daarnaast zijn geldtelmachines, verpakkingsmateriaal, 35.000 euro en 10 voertuigen in beslag genomen.

De drugs werden in een loods in Hillegom samengesteld en verpakt in puzzeldozen. Deze puzzels werden vervolgens als postpakketten de hele wereld over gestuurd via legale postdiensten.

Dark web

De verdachten boden de drugs te koop aan via marktplaatsen op het zogenaamde dark web. Klanten konden met bitcoins betalen, waardoor anonimiteit gewaarborgd was. Communicatie tussen de verdachten onderling en met klanten gebeurde via pgp-telefoons.