Darkwebwinkel in Tilburg: twee arrestaties en 44 kilo harddrugs

In een woning aan het Ketelhavenplein in Tilburg is donderdagmiddag een webwinkel voor verschillende soorten harddrugs ontdekt. De politie heeft twee mannen aangehouden en in totaal 44 kilo harddrugs in beslag genomen.

Spookwoning

De gemeente Tilburg hield deze week een grootschalige controle op spookbewoning. Hierbij werden ruim 200 leegstaande panden gecontroleerd waaronder het pand aan het Ketelhavenplein. Bij de gemeente waren signalen binnengekomen over bewegingen in en bij de woning terwijl er niemand ingeschreven stond.

30 kilo speed en duizenden xtc-pillen

Toen agenten poolshoogte namen bij het pand liepen er twee mannen bij de woning die daar thuis bleken te horen. Binnen bleek al snel dat er drugs lagen opgeslagen. De twee Tilburgers van 23 zijn daarop aangehouden. Tijdens de doorzoeking werden 44 kilo harddrugs en 11 kilo versnijdingsmiddelen aangetroffen. Het ging om ruim 30 kilo amfetamine, duizenden xtc-pillen, bijna een kilo crystal meth, nog eens honderden andere pillen, LSD, heroïne en cocaïne. De totale waarde van de drugs op het darkweb wordt geschat op 500.000 euro.

Munitie

Er lagen pakjes drugs klaar om opgestuurd te worden. Uit het onderzoek bleek dat het ging om de verkoop van drugs via een darkwebsite. Deze site was in het onderzoek al in het vizier gekomen. Vanaf deze darkwebstore vond een levendige drugshandel plaats, vermoedelijk over de hele wereld. De politie trof daarnaast een tiental scherpe patronen aan. De gemeente bereidt een bestuursrechtelijke sluiting van de woning voor.