Dave Roelvink op vrije voeten

Dave Roelvink is na een paar nachten in de cel weer op vrije voeten. De Telegraaf schrijft dat vader Dries hem in de auto ophaalde bij een politiebureau in Zaanstad. De volkszanger spreekt van een emotionele, innige omhelzing bij het weerzien met zijn zoon. De zaak zal publicitair nog een extra staartje gaan krijgen omdat er mogelijk ook een profvoetballer aanwezig was en omdat er beelden zijn uitgelekt van de party.

Uitgaan

Dave is nog wel verdachte van een roof tijdens een afterparty in Burgerbrug. Samen met vrienden was hij op bezoek in de villa van de ouders van de 21-jarige Melissa, die hij tijdens het uitgaan in Amsterdam had ontmoet. Ter waarde van 50.000 euro aan iPads, horloges, en andere spullen zou zijn gestolen. 'In de auto naar Amsterdam heb ik niet veel tegen hem gezegd en Dave maar even bij laten komen. Hij vertelde alleen dat hij zich erg eenzaam had gevoeld', zei vader Roelvink tegen de krant.

Intensief

Volgens De Telegraaf zegt Dave: 'De verhoren waren intensief maar ik heb steeds vastgehouden aan wat er in mijn ogen echt is gebeurd. Ik ben wel op de slaapkamer geweest waar de spullen zijn geroofd, maar was ook in de naastgelegen badkamer. In de periode dat ik daar was had iedereen die in het huis was toegang tot de slaapkamer'.

Ajaxvoetballer

Volgens Het Parool bestond de vriendengroep naast Dave Roelvink, uit de broer van een Ajaxvoetballer, een dj, de jonge eigenaar van een Surinaams eethuisje in De Pijp, een profvoetballer en een paar feestpromotors. Verder zouden er nog een paar jonge vrouwen aanwezig zijn geweest. Een door de ouders van het meisje ingeschakelde privédetective, Erik Kwant, zou met Roelvink hebben afgesproken de spullen terug te eisen. GeenStijl publiceerde zondag een video waarop de jonge Melissa bezig lijkt te zijn Roelvink oraal te bevredigen.