David Moszkowicz is weer geschorst

Advocaat David Moszkowicz is afgelopen week opnieuw geschorst door de tuchtrechter. Vorige maand werd Moszkowicz al van het tableau geschrapt, maar omdat hij in hoger beroep is gegaan mag hij zijn beroep nog uitoefenen. In een andere zaak is de advocaat nu voor drie maanden geschorst.

Dat meldt De Telegraaf. Het gaat om een zaak die hij had overgenomen van zijn broer Bram, nadat die in 2013 door de tuchtrechter van het tableau werd geschrapt. David Moszkowicz zou geen hoger beroep hebben aangetekend tegen een celstraf van 8 maanden van zijn cliënt, terwijl die daar wel om had gevraagd. Daardoor werd de cliënt tijdens een bezoek aan het theater opgepakt.

De raad van discipline nam in de uitspraak mee dat Moszkowicz al eerder was veroordeeld door de tuchtrechter. ‘De raad stelt vast dat hij desondanks volhardt in zijn onbetamelijk handelen.’

Eerdere schorsingen

Vorige maand werd Moszkowicz al geschrapt, omdat hij in een moordzaak zowel het slachtoffer als de nabestaanden had bijgestaan. De nabestaanden van het slachtoffer waren boos, omdat de advocaat tegengestelde belangen verdedigde. Daarom stapten ze naar de tuchtrechter.

David Moszkowicz werd eerder ook al drie maanden geschorst. Hij zou van meerdere cliënten een voorschot van 1500 euro hebben gehad, en daarna niets meer van zich laten horen.