Voorman bajesvereniging vast in DR

De Nederlander die in de Dominicaanse Republiek is aangehouden in verband met 1077 kilo cocaïne is Nico Epskamp, de voorman van Bonjo, een bond die opkomt voor de belangen van gedetineerden. Dat hebben Bonjo en familieleden van de man in het AD zaterdag. Eerder meldde Crimesite al dat er een Nederlander was aangehouden met drugs die bestemd zouden zijn voor een terroristische organisatie. 

Bonjo komt op voor de belangen van gedetineerden en organiseert bijvoorbeeld ook een datingprogramma voor gevangenen. E. schrijft veel in het bulletin van de organisatie. In het AD zeggen familieleden dat de arrestatie op een misverstand moet berusten omdat Epskamp daar was voor artikelen voor het blad van Bonjo.

Epskamp zou zijn vlucht hebben gemist en het aanbod hebben gekregen op een privévlucht mee te gaan naar Antwerpen. De cocaïne ging mee op die vlucht. Voordat het toestel kon opstijgen viel de politie het vliegtuig binnen.

Deze week besloot de rechter dat Epskamp en zijn Britse medearrestant in het belang van het onderzoek een jaar mogen worden gehecht in voorarrest.

Aanvankelijk was de man door de Dominicaanse autoriteiten als Nicholas Johannes Maria.

Nico Epskamp is de broer van drugshandelaar Paul Epskamp die in 2005 na een ontvoering en een zware mishandeling, met onder meer een boormachine, om het leven kwam door een hartstilstand.

Zie ook: 

Jaar hechtenis voor “coke-terroristen” 

Pand waar bloed aan kleeft 

Verdachte moord Epskamp gepakt