De 10 populairste artikelen van 2014

Het was een mooi jaar voor Crimesite. In de maand december haalden we voor het eerst meer dan 1 miljoen bezoekers en 3,5 miljoen gelezen artikelen. Dank aan onze lezers! Maar wat waren nou de populairste verhalen van het jaar?

Over de belangrijkste reden waarom mensen massaal naar Crimesite toe stromen, kunnen we kort zijn: liquidaties. Het waren de talrijke onderwereldmoorden die grote groepen bezoekers trokken, blijkt uit de statistieken. Een overzicht:

 

1. Hans Nijman doodgeschoten in Beverwijk
Bovenaan de lijst: de liquidatie van freefighter Hans Nijman. Crimesite wist als eerste te melden dat de oud-freefighter Hans Nijman was doodgeschoten.

2. Liquidatie Ali Akgün in Istanbul
Ook de liquidatie van Ali Akgün was een Crimesite-primeur. De Passage-verdachte werd vorige week in zijn Bentley vermoord door twee mannen.

3. Portret van Hans Nijman
Dit achtergrondverhaal over Nijman staat op de derde plaats.

4. Liquidatie van Scarface in Spanje
Aan de Costa del Sol werd in augustus Samir B. doodgeschoten, in het milieu bekend als “Scarface”.

5. De liquidatie van Luana
Voor het eerst was een vrouw slachtoffer in de onderwereldoorlog. Luana Luz Xavier werd niet ouder dan 34 jaar.

6. De pijlsnelle opkomst van Scarface
Dit achtergrondartikel over Samir B. bereikte de zesde plaats.

7. Liquidatie Samir Jabli in Amersfoort
In een Amersfoortse woonwijk werd de Amsterdammer van Marokkaanse afkomst doodgeschoten. Het ging om Samir Jabli (38) die in Amsterdam bekend was als “Babbel”.

8. Achtergronden bij de liquidatie van Luana
Luana Luz Xavier was de vriendin van de Amsterdamse crimineel Najib ‘Ziggy’ H. In dit artikel de achtergronden bij haar liquidatie.

9. Hans Nijman en de zakenwereld
Uit onderzoek van Crimesite bleek dat Hans Nijman voorkwam in verschillende politiedossiers. O.a. wegens de mishandeling van een bankier, waarvan hij overigens werd vrijgesproken.

10. Vrouw Ali Akgün was getuige
Een achtergrondartikel over Maartje, de Nederlandse vrouw van Ali Akgün, die getuige was van de liquidatie van haar man.

Tot slot nog een paar statistieken: in totaal werden er 24,765,742 artikelen gelezen in 2014. Bijna 25 miljoen artikelen dus, een astronomisch aantal. Daarvoor nogmaals dank aan onze 8,876,292 lezers. Dat waren trouwens 2,241,145 unieke bezoekers. We wensen jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar!