De 10 populairste artikelen van 2015

Crimesite heeft weer een goed jaar achter de rug. Gemiddeld een miljoen maandelijkse bezoekers, die elke maand 3 miljoen artikelen lezen. Cijfers waar we trots op zijn en waardoor we met stip de grootste misdaadsite van Nederland blijven. Ondanks de komst van nieuwe concurrenten. Maar wat waren de meest gelezen artikelen?

Door Vincent Verweij

De populairste artikelen op Crimesite laten zich in twee woorden samenvatten: liquidaties en Holleeder. Het nieuws en de achtergronden over Willem Holleeder domineren de lijst. De ontboezemingen van zijn zussen zorgden voor veel reuring in de media en ook bij onze lezers. En de aanhoudende stroom liquidaties in de onderwereld blijven de gemoederen bezig houden. Dit jaar waren ondermeer Baris Önder, Lucas Boom, Brian Dalfour en Sjaak Burger het slachtoffer van liquidaties of pogingen daartoe.

 1. Portret: Sonja & Astrid Bovenaan de lijst staat het portret dat we publiceerden van de gezusters Holleeder. Wie zijn die dappere dames die het tegen hun broer opnemen?
 2. Die gaat liggen, Willem gaat liggen
  Een analyse van de verklaringen van de Holleeder-zusters en Sandra den Hartog.
 3. Kinderen getuige van liquidatie
  De moord op Lucas Boom in Zaandam, vlakbij een basisschool. Boom was bevriend met Willem Holleeder.
 4. De tranen van Holleeder
  Tegenstrijdigheden in de verklaringen van de zusters. Hoe sterk is het bewijs tegen Willem?
 5. Leider No Surrender Amsterdam overleden
  De liquidatie van MC-baas Brian Dalfour in Hoge Zwaluwe.
 6. Mogelijk opnieuw Passage-verdachte gedood
  De schokkende video van de aanslag op Sjaak Burger in Panama. Een liquidatiepoging die hij wonder boven wonder overleefde omdat het wapen van de schutter haperde.
 7. De laatste liquidatie in een serie
  Naar aanleiding van de liquidatie van Baris Önder schreven we een analyse van de reeks afrekeningen in het Turkse milieu, die allemaal in Amsterdam plaats vonden.
 8. Liquidatie in Paramaribo op Amsterdammer
  In maart werd Marchano Pocornie dood geschoten in Suriname. Hij werd ervan verdacht één van de schutters te zijn die Najeb Bouhbouh voor een hotel in Antwerpen liquideerden.
 9. Bekende politie doodgeschoten in Amsterdam
  De liquidatie van Mario Magan Tier, die verdachte was in een groot cocaïne-onderzoek van het landelijk parket.
 10. Baris Önder geliquideerd in Amsterdam
  De zoon van de bekende crimineel Atilla Önder, die in Turkije een lange straf uitzat wegens drugshandel en liquidaties, werd op 25 april geliquideerd.