Baja dicht, Passageproces gaat verder

Morgen weer Passage-proces. Het Openbaar Ministerie moet gaan uitleggen hoe het kan dat de verklaringen van kroongetuige Peter la S. en anonieme getuige Q5 elkaar tegenspreken (of niet overeenstemmen) voor wat betreft moordplannen in de Baja Beach Club. Trieste bijkomstigheid: de Baja Beach Club is failliet, dicht, gesloten, doet het niet meer. Na vijftien jaar dollen met schaarsgekleed en afgetraind personeel is het uit met de pret.

De curator zoekt uit hoe het allemaal kwam. Aan Peter la S. heeft het in ieder geval niet gelegen, hoewel die eigenlijk sprak over de oude Baja waar nu Club BED zit. Over meer dan vijftien jaar geleden. Q5 sprak over de nieuwe Baja, die nu net overleden is.

Publiciteit uit Passage heeft de Baja niet geholpen. Mensen gingen niet extra kijken naar de plek waar gangsters hun moorden beraamden. Of zouden hebben beraamd. Maar goed.

De rechtbank wil nu in elk geval ‘in brede zin’ weten hoe de officieren van justitie die contradicties tussen de twee Baja’s uitleggen. En als ze dat niet goed doen dan loopt Ali A. misschien wel naar buiten. Hij zit vooral vast op de verhalen van Q5 en Peter la S. in verband met een beweerde voorbereide, maar niet uitgevoerde aanslag. En zijn vermeende aanwezigheid in één of andere Baja.

Verdenkingen te over maar bewijzen is de name of the game.

Toch was het een lekker verhaal, dat over de moorden en de Baja. Topless bardames, uit de je dak gaan en moordopdrachten geven. Aan Peter la S. heeft het niet gelegen.

Lees ook:

Fred Teeven en de bescherming van Thomas van der Bijl

‘Getuige praat Peter la S. na over de Baja’

Nachtclub hoofdrol in moordzaak

Club Baja was club Baja niet