De Brabantse Robert de Niro

Steven B., de man die verdacht wordt van de ontvoering van een peuter vorige week in Oudenbosch, werkte aan een acteer- en filmcarriere. Hij schreef scenario’s voor misdaadfilms en speelde daar ook zelf in. Naar het schijnt probeerde  B. al drie keer eerder kinderen te ontvoeren. Filmtrailer na de break.

 

Met collega’s werkte de Brabander aan een speelfilm waarin acteurs Bas Keijzer en Kimberley Klaver (bekend van de jeugdserie Spangas) een hoofdrol zouden moeten spelen. In het door B. geschreven script is de hoofdrol weggelegd voor een geflipte Nederlandse scholier die kickt op macht en geweld. De scholier kondigt een massamoord op zijn klas aan en loopt met een vuurwapen zijn school in.

 

Hier de trailer:

Overigens ontkent de advocaat van Steven B. dat zijn client iets met de ontvoering en het sexueel misbruik te maken heeft. Ontlastend voor Steven B. is ook dat hij geen blauwe Ford Ka heeft, die in het signalement van de politie werd genoemd.

Desondanks blijft hij voorlopig vastzitten. Zijn hechtenis is vandaag met 14 dagen verlengd door de rechter-commissaris.