De butler heeft het gedaan

Gasten die logeerden in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk zijn bestolen door een butler die werkte voor de eigenaar van het hotel. Hij zou jarenlang voor honderdduizenden euro’s aan juwelen hebben ontvreemd. Bronnen uit het onderzoek meldden dat aan De Telegraaf.

 

Schoonmaken

Noordwijker Marcel J. was de persoonlijke assistent van de hoteleigenaar Marjan Noorlander. Hij zou ook eigendommen van de eigenaar en zijn familie hebben ontvreemd. J. kreeg geregeld de opdracht om juwelen veilig op te bergen in de kluis van het hotel. Ook liet hij juwelen schoonmaken bij een juwelier. Soms liet hij robijnen en diamanten vervangen door nepexemplaren. Jarenlang had niemand zijn praktijk in de gaten.

Dubai

Hij liep tegen de lamp nadat een juwelier in Amsterdam een collier dat J. te koop aanbood herkende en contact opnam met de laatst bekende koper. Marcel J. is inmiddels aangehouden en zou een bekennende verklaring hebben afgelegd. Een bron stelde tegenover De Telegraaf dat J. op opvallend grote voet leefde. Hij reisde bijvoorbeeld naar Dubai en huurde dan een suite in het zeer dure Burj Al Arab-hotel.