‘De Deugd waarschijnlijk in juli overleden’

De 26-jarige Danny de Deugd uit Breda is waarschijnlijk in juli vorig jaar overleden. Volgens Omroep Brabant is hij door vrienden en kennissen is op 30 juni voor het laatst gezien. Dat was tijdens de zomerkermis in Etten-Leur.

Kadaverlucht

Diverse mensen hebben anderhalve week lang een penetrante kadaverlucht geroken op de Zevenbergseweg bij Etten-Leur, waar later lichaamsdelen van De Deugd zijn gevonden. De politie gaat er volgens Omroep Brabant van uit dat die lucht er begin juli al hing. Dat zou betekenen dat hij ongeveer twee weken na zijn vrijlating uit de gevangenis in Dordrecht is overleden.

NFI

Kennissen van Danny hebben eerder gezegd dat de Bredanaar op de hielen werd gezeten door mensen uit het criminele circuit. Door zijn familieleden werd Danny nooit als vermist opgegeven, omdat zij in de veronderstelling waren dat hij nog in de cel zat, zo zei zijn zus Inge tegen Omroep Brabant. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet nog nog altijd onderzoek naar het lichaam dat pas recent werd gevonden en grotendeels vergaan is.