De getuigenissen van rapper Tekashi69 (6ix9ine)

Afgelopen week legde rapper en Instagram celebrity Tekashi 69 (of ook wel kortweg 6ix9ine) in de rechtbank in New York gedurende 3 dagen verklaringen af tegen 2 leden van de bende Nine Trey Gangsta Bloods. Rappers als Snoop Dogg en Meek Mill noemden 6ix9ine een snitch of een rat.

6ix9ine, echte naam Daniel Hernandez, getuigde tegen zijn voormalig bodyguard Anthony Ellison, (31) and Aljermiah Mack (33). De 2 worden onder andere verdacht van afpersing en verboden wapenbezit.

Ontvoering

6ix9ine beschuldigt Ellison en Mack ervan dat ze hem hebben geprobeerd te kidnappen met het plan om hem dood te schieten. Naar eigen zeggen wist 6ix9ine uit de auto van Ellison en Mack te vluchten na halsoverkop in de auto van een nietsvermoedende bestuurder te zijn gesprongen. Zo wist hij uiteindelijk te ontkomen. Ook zouden leden van de Nine Trey Bloods eerder al tienduizenden dollars van de rapper hebben afgepakt. Volgens de Openbaar Aanklager zagen de Bloods in 6ix9ine een cashcow. De ontvoering was voor de rapper reden om naar justitie te stappen.

Strafvermindering

6ix9ine hoopt met zijn getuigenissen strafvermindering te krijgen en mogelijk in een beschermingsprogramma terecht te komen. Hij verklaarde in januari van dit jaar schuldig te zijn aan 8 misdrijven, waardoor hij maximaal 47 jaar gevangenisstraf kan krijgen.

‘GUMMO’

6ix9ine raakte in 2017 betrokken bij de Nine Trey Bloods, na een tournee door Oost-Europa. Zijn doorbraak kwam met de single ‘Gummo’, waarin verschillende leden van de Bloods te zien zijn (zie hieronder de video). Daarna ging het hard. 6ix9ine werd een internetsensatie die overal in de wereld concerten heeft gegeven. In zijn gezicht heeft hij nog steeds een grote tattoo met het cijfer 69.

Bedachtzaam

Volgens The New York Times maakte de rapper, gekleed in een zwart pak, afgelopen week in de rechtszaal een bedachtzame, weloverwogen indruk. Hij pauzeerde regelmatig zijn betoog om de jury uit te leggen wat de betekenis was van passages in straattaal. Ook vroeg hij advocaten om hem moeilijke woorden uit te leggen en ingewikkelde vragen te verduidelijken.

The Bloods hebben aangekondigd de rapper te zullen vermoorden omdat hij uit de school is geklapt.