‘De Heus beschoten en verstikt in vakantiehuisje’

Volgens de Limburgse recherche heeft Ronny S. zijn zakenpartner Andy de Heus (foto) in 2012 vermoord in één van de huisjes van Porta Isola in Stevensweert, dat schrijft Dagblad de Limburger dat inzage heeft gehad in het dossier.

Zak

De 48-jarige man uit Sittard zou De Heus eerst hebben neergeschoten en hem daarna een plastic zak over zijn hoofd getrokken om hem te laten stikken. Van dit scenario gaat het onderzoeksteam uit dat in februari 2016 na ruim drie jaar een doorbraak kon forceren in de moord- en verdwijningszaak van Andy de Heus uit Echt. De politie vond toen bij het vakantiepark Porta Isola in Stevensweert de stoffelijke resten van De Heus.

Dna in het graf

De Heus verdween eind 2012 uit beeld. Een anonieme tip was in 2016 aanleiding om te gaan zoeken bij het vakantiepark. Hoofdverdachte en drugscrimineel Ronny S. werd in de gevangenis in Duitsland afgeluisterd, zijn telefoon maar ook zijn conversaties met bezoekers. Hij vertelde  aan zijn vriendin dat er waarschijnlijk dna van hem in het graf zou zijn gevonden.

‘Jij droeg toen toch zeker handschoenen’, wilde zijn vriendin weten. ‘Ja, maar die zijn kapotgegaan.’

S. vertelde haar ook met welk verhaal hij op de proppen zou komen als de politie hem met nieuw bewijsmateriaal zou confronteren. Hij had bedacht dat ze in een van de huisjes in Stevensweert, waar hij met Andy wiet kweekte, rippende Turken hadden betrapt. Een confrontatie met hen zou uit de hand zijn gelopen en aan Andy het leven hebben gekost.

Advocaat Serge Weening van S. wilde tegen het Limburgs Dagblad nog niet reageren.

De laatste berichten:

Loslippige verdachte in zaak Andy de Heus

Weer doorzoeking in zaak Andy de Heus

‘Verdachte zaak Andy de Heus in beeld’

Lichaam Andy de Heus mogelijk gevonden (UPDATE)