De huisdealer in anabolen

Spullen om verder van te groeien, zo noemt de anabolendealer zijn pretpakket in de koelkast van zijn woning in Zaanstad. De verslaggever van Crimelink kreeg op voorwaarde van anonimiteit een rondleiding in zijn praktijk. De man is zelf bodybuilder en kreeg op de sportschool steeds vragen hoe hij zo groot was geworden. Dat was niet van de kipfilet maar meer van STH, Testo of Deca-Durabolin. Voor hij het wist verkocht hij de verboden spullen die hij zelf ook nam aan kennissen.

Belangrijk voor hem: als mensen wat nemen moet het verantwoordelijk gebeuren.   

‘Ik raad het mensen in eerste instantie af om te gebruiken, want alleen een spuit in je kont zetten helpt echt niet.’ Trainen en voedingsschema’s horen erbij. Mike en Dave die die avond komen prikken staan ook vijf of zes dagen per week in de sportschool.

Mensen komen bij hem langs om een prik te halen, dat er een journalist bij is vinden sommige klanten geen probleem. 

Waar de spullen vandaan komen wil hij natuurlijk niet zeggen, maar wel dat hij het al tien jaar betrekt van dezelfde persoon, één van de grote jongens in Nederland. Handel in doping is in Nederland al vele jaren in handen van een handvol grote spelers. 

Hij heeft slechts één keer last gehad van zware criminelen die hem op intimiderende wijze vertelden dat hij moest stoppen met zijn handel. Maar daarna had hij nooit meer wat van hen gehoord.

Deze handel zit op de grens met de zware criminaliteit, de dealer is echter vooral bezig met ‘sport’ en zijn klanten die iets pakken doen het ook voor de sport en ‘niet omdat ze een junk zijn’. De dealer heeft geen morele problemen met zijn handel, want als ze het niet bij hem halen dan gaan ze wel naar iemand anders.

Meer in Crimelink.