‘Vijf’ afperspogingen John de Mol

Dirk M. moet volgende week dinsdag voor de rechtbank in Utrecht verschijnen. Hij zou hebben bekend vorig mediamagnaat John de Mol (59) te hebben bedreigd. In een Duitse krant heeft John de Mol onthuld nu vijf keer te maken te hebben gehad met een dergelijke dreiging.

Brieven

De gepensioneerde Dirk M. zou de schrijver zijn van meer dan zeventig brieven waarin geld werd geëist van De Mol en dreigementen werden geuit. De zaak wordt dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld. De officier van justitie zal mededelingen doen over de stand van het onderzoek en de rechtbank moet beslissen of M. nog langer in voorlopige hechtenis moet blijven.

Keerzijde

De zei tegen Bild over de zaak:

‘Het is gelukkig voorbij, de man werd gepakt. Het was de vijfde poging ons op deze manier af te persen. Helaas zijn we er nagenoeg aan gewend geraakt en kunnen we er ook weinig aan veranderen. Het is de keerzijde van de medaille en de echte reden dat ik maar zo weinig in het openbaar optreedt.’

Endstra

De naam van De Mol ging over de tong van de vermoorde vastgoedman Willem Endstra die in zijn geheime gesprekken met politierechercheurs suggereerde dat hij meer wist van plannen om De Mol te bedreigen en diens zoon te ontvoeren. Lees hier de berichten over die zaak.