De moord op het dak en de media

De Scheveninger dakmoord werd op 1 februari 2007 gefilmd door door een bovenbuurman. Gisteravond was er een documentaire over te zien op Nederland 2. De film is vooral een reconstructie van de discussie die er over het filmpje uitbrak. Het kwam online, eerst bij het Algemeen Dagblad, maar voor al bij GeenStijl. Wat is er nu precies te zien op de 82 seconden van het fatale filmpje? De 25-jarige Pascal Triep valt na een ruzie neer in de achtertuin, blijft even liggen, staat op en zakt opnieuw in elkaar om te sterven. Kijk naar de documentaire.

GeenStijl plaatste destijds als introtekst bij het filmpje: ‘Dat de daders maar mogen bungelen. Ja lach eens naar het vogeltje heren, want iemand neersteken mag niet in Nederland.’

Opvallend is dat in de film GeenStijl ontbreekt. Volgens Francisco van Jole die met zijn tv-column van toen – ongewild – wel in de docu voorkomt schrijft erover:

‘Heijnen heeft de professionele onruststokers uit zijn documentaire weggelaten omdat het anders ‘zo rellerig’ werd en omdat hij zich wilde concentreren op de echte media’.

U begrijpt: GeenStijl is geen fan van filmmaker Hans Heijnen. Geenstijl vindt dat de twee op het platje schuldig zijn. De rechtbank sprak de vader van de dader vrij. Hij was al veroordeeld door de media, aldus de rechtbank.


Bekijk de video in andere formaten.