Wie is de nieuwe Holleeder?

Nieuwe Revu stelde zich de zware taak de nieuwe Holleeder in kaart te brengen. Eerst neemt de verslaggever een kijkje bij de Opa-zaak in de beveiligde rechtbank van Rotterdam: inzet 2260 kilo wit die in Brazilië is gevonden. Grijsharige verdachten strompelen naar binnen, Greg R. is ook al boven de zestig. Holleeder is inmiddels een ouwe pik van 52, om over Stanley Hillis maar niet te spreken, die is dood. Vóór zijn dood werd hij 64 jaar. De verslaggever wandelde daarom maar eens binnen bij het vechtgala in de Amsterdamse Sporthallen-Zuid. Daar zat heel wat aanstormend talent bij elkaar. Maar ja, of de klinkende namen aan de VIP-tafels ook strafbare feiten plegen is de vraag.

De conclusie mag zijn dat de veel besproken VIP-tafels vooral een soort dameskransje zijn. Veel babbels en begroetingen. Netwerken doen ze er zeker, dat heeft de burgemeester goed gezien. Maar wie is hoe crimineel?

De politie fotografeert er stiekem op los. Aan die kant wordt wel wat verwacht van de heren aan de tafeltjes.

Uiteindelijk concludeert Revu tot een lijstje met drie namen.

En het zijn: Donald G. met wie Stanley Hillis zijn laatste afspraak had. Riny S. Hell’s Angel uit Amsterdam en Danny K. de voormalige Geldnet-berover.

Alledrie veelbesproken, maar hoe Holleeder zijn ze? En hoe groot was Holleeder eigenlijk?

Misschien is meest besproken crimineel wel een slechte crimineel. Bekendheid bij het grote publiek betaalt niet, Holleeder verdient er geen cent aan.

In stilte zaken doen betaalt beter.