De Vries legt aantekeningen over aan rechtbank (VIDEO)

Peter R. de Vries legt deze week bepaalde aantekeningen die hij in het verleden maakte van gesprekken met Willem Holleeder aan de rechtbank over. Dat bleek dinsdag op een zitting in het proces tegen Holleeder.

Nachtje slapen

Twee weken geleden sprak De Vries als getuige voor de rechtbank herhaaldelijk over die notities die hij door de jaren hen maakte als hij Holleeder had ontmoet. Op de vraag of hij zijn aantekeningen wilde overleggen antwoordde hij eerder daarover eerst ‘een nachtje te willen slapen’.

Brief

De Vries zegt ook een handgeschreven brief van Holleeder te hebben waarin die zou schrijven over een meningsverschil met Dino Soerel. Verder zegt De Vries aantekeningen te hebben over – naar zijn zeggen – druk die advocaten van Soerel in 2011 op Holleeder zouden hebben uitgeoefend. Soerel’s advocaten zeiden alleen met die van Holleeder te hebben willen overleggen over een eventuele getuigenverklaring

Zowel Openbaar Ministerie als de verdediging van Holleeder wilden de aantekeningen graag inzien. Of De Vries alle aantekeningen van gesprekken met Holleeder overlegt is niet helder.

Vrijdag zullen de aantekeningen door de rechtbank met Holleeder worden besproken.

John Jansen

Ook de getuigenverklaring van John Jansen kwam weer aan de orde. In een verhoor van De Vries was al eens besproken dat de daders van de moord op Cor van Hout in heel andere hoek gezocht moeten worden (zie video onder):

De Vries bood andere kijk op onderwereldmoorden (UPDATE2)

Zie ook:

Verhalen uit de map van Peter de Vries

De Vries nam gesprek Holleeder vanuit EBI op (UPDATE2)