Deal met cruciale getuige in zaak Sjonnie W.

Het Openbaar Ministerie heeft een deal gesloten met een crimineel in de zaak Sjonnie W. (foto), de huisschilder die verdacht wordt van 3 moorden. De 33-jarige S.T. heeft verklaringen afgelegd tegen de verdachte in ruil voor strafvermindering. De nieuwe getuige meldde zichzelf bij het OM. 

Volgens Het Parool is T. in 2016 veroordeeld voor diefstallen en oplichtingen in Amsterdam, waarbij hij zich telkens voordeed als politieman. Ook wordt de nieuwe getuige verdacht van een groot aantal diefstallen in 2017; tenminste een daarvan ging gepaard met geweld.

Vermist

T. heeft verklaard dat Sjonnie W. tegen hem heeft gezegd dat het lichaam van de verdwenen Sabrina Oosterbeek ‘nooit zal worden gevonden’. T. zou Sjonnie W. zijn tegengekomen in Amsterdam-Zuidoost. De verslaafde Oosterbeek was toen net een paar weken vermist.

Vuilniszakken

Naast de moord op Sabrina Oosterbeek, wordt de 44-jarige Sjonnie W. ook verdacht van de moord op Monique Roossien (2003), Mirela Mos (2004). Mos zou zo nu en dan als prostituee hebben gewerkt in Nederland. De vrouw werd voor het laatst op 7 november 2004 levend gezien aan het Spreeuwenpark in Amsterdam Noord. Ruim een week later trof een medewerker van de milieupolitie de vuilniszakken met haar lichaam aan. W. zou met alle drie de vrouwen seksueel contact hebben gehad.

Sjonnie W. deed eind vorig jaar een zelfmoordpoging in zijn cel. Vrijdagochtend dient er een pro-formazitting in de zaak.