Dealer in witte heroïne lijkt verdwenen

De Amsterdamse recherche heeft partijen witte heroïne gevonden in de zoektocht naar de heroïne die drie levens kostte en veertien gebruikers het ziekenhuis in hielp. Uit forensisch onderzoek blijkt dat de onderschepte drugs niet dezelfde is als die door de slachtoffers is gebruikt. Omdat de laatste weken de witte heroïne niet meer opduikt, lijkt het er op dat de verkoper de drugs niet meer verhandeld.

Onlangs werd er een kilo witte heroïne in een pakket onderschept op Schiphol. Een Amsterdammer had de drugs besteld, meldt Het Parool zaterdag. De koper is aangehouden, maar de heroïne is dus niet de dodelijke drugs die werd verkocht in Amsterdam.

Partij in Zwitserland

Toen er drie personen waren overleden na het gebruik van de witte heroïne, die werd verkocht als coke, sloeg het stadsbestuur, de politie en de GGD groot alarm. Dat leidde anderhalve maand geleden tot wereldwijde aandacht, die onder meer een tip opleverde uit Zwitserland. Daar werd onlangs meer dan dertig kilo witte heroïne gevonden, maar ook dat bleek niet de drugs te zijn waarnaar werd gezocht.

Zowel agenten in burger als politie in uniform hebben dealers in Amsterdam onderzocht, en hun handelswaar bekeken. Geen van de gecontroleerde dealers handelde in witte heroïne.

Lees hier meer over wat witte heroïne precies is.

Gevaarlijke XTC

Inmiddels zijn er al nieuwe, gevaarlijke drugs op de markt. Het gaat om xtc, in de vorm van het Supermanlogo. De pillen worden ook in Amsterdam verkocht. In het Engelse Ipswich overleden afgelopen week drie gebruikers van deze drugs; een vierde man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De pillen zijn gevaarlijk om dat het langer duurt voor de werkende stof in de drugs uitwerking heeft. Veel gebruikers nemen daarom een hogere dosis, waardoor ze teveel binnenkrijgen. Daardoor kan de hartslag en lichaamstemperatuur omhoog gaan.