‘Dean stak mijn vaders auto in de fik omdat hij me niet kon vinden’

In de papieren Linda deze maand een interview met Jamie Faber, de ex van zanger Dean Saunders die haar flink mishandelde. ‘Ik heb alle botten in mijn lijf gebroken: mijn jukbeenderen, mijn neus, mijn kaak. Mijn heup is uit de kom geweest, mijn ribben gebroken.’

Dean Saunders is de broer van Ben Saunders die de Voice of Holland heeft gewonnen. Dean zelf is ook zanger. Hij won in 2011 Popstars.

Bewusteloos

‘De meest onbenullige dingen konden hem triggeren. Ik had de tafel niet goed afgeruimd, was vergeten zijn moeder terug te bellen, of moest naar het buitenland voor werk. Hij beukte me dan finaal in elkaar en kneep mijn keel dicht. Net zo lang totdat ik out ging. Hij sloeg me met de laptop, sloot London (het zoontje van de twee – redactie Crimesite) en mij op in huis, gooide mijn telefoon kapot. Ik weet nog dat hij op een dag zo flipte om niks dat hij het loopkarretje van London pakte terwijl ik al op de grond lag. Hij bleef me maar slaan op mijn hoofd, net zolang tot er bloed uit mijn oren kwam. Op dat moment dacht ik: als hij nu niet stopt, ga ik dood. Ik hoorde een keiharde piep in mijn hoofd. Daarna raakte ik bewusteloos.’

Uiteindelijk, vlak voor de eerste verjaardag van hun zoontje, besluit Faber aangifte te doen tegen Dean Saunders, die vervolgens werd gearresteerd.

Onderduikprogramma

‘Ik kwam samen met London in een onderduikprogramma terecht. De recherche checkte of er geen tracking systeem onder mijn auto zat, twee keer per dag reed de politie langs. Zelfs op mijn geheime adres bleef ik door de lamellen gluren of hij ons niet op het spoor zou zijn.’

Saunders gaat vervolgens op zoek naar zijn ex en zoon en schuwt daarbij geen geweld. (Tekst loopt door onder de advertenties.)

Vlammen van meer dan 6 meter

‘Op een dinsdagochtend in augustus 2014 heeft hij (Dean -redactie Crimesite) de in de carport geparkeerde auto van mijn vader met brandspiritus in de fik gestoken omdat hij ons niet kon vinden. Er laaiden vlammen van meer dan 6 meter op, terwijl er vlakbij mensen lagen te slapen.’

Ook nadat Faber een nieuwe vriend heeft gekregen moet ze regelmatig onderduiken.

‘We moesten geregeld onderduiken bij Van der Valk-hotels of op een camping omdat de politie belde: “We hebben sterke aanwijzingen dat ze jullie willen doodschieten.”‘

Uiteindelijk wordt Dean Saunders in 2018 in hoger beroep veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor brandstichting en mishandeling.

‘Geen hoor en wederhoor’

René Halfens, de advocaat van Dean Saunders, is van plan een kort geding aan te spannen tegen het tijdschrift Linda., zo heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. ‘Wij zijn het niet eens over de publicatie en de manier waarop het artikel tot stand is gekomen’ aldus de advocaat die er op wijst dat er geen hoor en wederhoor is toegepast. ‘Het is zelfs niet gemeld. Het is de landelijke media ingegooid zonder dat mijn cliënt zelf wist dat er iets speelde. Daarnaast is de suggestie gewekt dat Dean Saunders voor alle beschuldigingen veroordeeld is, terwijl dit niet het geval is.’ Dean zit momenteel nog een gevangenisstraf uit voor brandstichting bij zijn schoonouders en het uitdelen van een klap aan zijn ex, hierbij liep zij een gekneusde kaak op. ‘Dat is iets heel anders dan van de trap gooien en andere mishandelingen die zij noemt.’

Geen lieverdjes

Ook de broers Ben en Jamie Saunders zijn in het verleden in aanraking geweest met justitie. De twee werden in mei 2015 aangehouden in Hoorn. Tijdens het bevrijdingsfestival hadden ze een verkeersregelaar mishandeld. Dean Saunders zei destijds tegen RTL over zijn familie: ‘We zijn geen lieverdjes, maar niet crimineel. Ik doe geen drugs, ik drink niet, ik houd van kickboksen. Als ik een klap krijg, dan sla ik terug. Wij zijn niet politiek correct, wij zijn normale jongens uit een normaal gezin.’ Dean en Jamie vochten in de media overigens ook een onderlinge ruzie uit.