Deense duikbootmoordenaar in bajes aangevallen

De Deense uitvinder Peter Madsen (47) die tot levenslang is veroordeeld voor de gruwelijke moord op de Zweedse journaliste Kim Wall is woensdag in de gevangenis mishandeld. Madsen kreeg klappen van een 18-jarige medegevangene. Dat zegt zijn advocate tegen Deense media.


Aan stukken gesneden

Precies een jaar geleden ging Kim Wall voor een reportage aan boord van de zelfgemaakte duikboot van Madsen. Haar lichaamsdelen werd later teruggevonden in de baai van Koge bij Kopenhagen. Het lichaam was in stukken gesneden. Madsen is veroordeeld voor moord, seksueel misbruik en lijkschennis. Uit het autopsieverslag blijkt dat Wall voor haar dood gemarteld en seksueel misbruikt was. Eind april veroordeelde de rechtbank van Kopenhagen Madsen tot levenslang. Zijn hoger beroep dient in september.

Gevraagd om overplaatsing

Madsen werd woensdag aangevallen door een medegedetineerde en raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. Zijn advocate Betina Hald Engmark zegt tegen de Deense krant BT: ‘Ik heb met mijn cliënt gesproken en kan bevestigen dat hij werd aangevallen. Hij is oké.’ Madsen werd verzorgd in het ziekenhuis, maar kon snel terug naar zijn cel. Zijn advocate heeft gevraagd om overplaatsing naar een andere gevangenis.