Deense Hells Angel dood in cel gevonden

De 41-jarige Deense Hells Angel Michael Brok is vrijdagochtend dood in zijn cel gevonden. Dat bevestigen verschillende bronnen aan het Deense blad Ekstra Bladet. Het gaat waarschijnlijk om zelfmoord. Brok werd donderdag gearresteerd in Pusher Street, een straat waar openlijk in drugs wordt gehandeld in de 'vrijstaat' Christiania in Kopenhagen.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De directeur van de gevangenis wil niets kwijt over de omstandigheden waarin Brok om het leven is gekomen. Hij wil wel bevestigen dat Brok donderdag rond half elf in de gevangenis aankwam. Hij kwam daar een bewaker tegen die hij nog kende van een eerder bezoek aan de gevangenis.

Alleen in de cel

De Hells Angel zou alleen in zijn cel zijn geplaatst. Bij een routineronde van een van de bewakers werd Brok gevonden. Hij zou door verstikking om het leven zijn gekomen. De bewakers hebben nog geprobeerd Brok te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Volgens de gevangenisdirecteur leek het er op dat hij al enige tijd dood was toen hij werd gevonden.

Hoe de Hells Angel precies om het leven is gekomen, is niet duidelijk. De gevangenisdirecteur zegt dat er meerdere objecten in de cel waren waarmee hij zich opgehangen kan hebben, zoals draden van lampen, beddengoed of zijn eigen kleding. Brok zat in een gewone cel, omdat niets er op zou hebben gewezen dat hij zelfmoord zou plegen.

Prominente Hells Angels

Brok werd met vier andere Hells Angels gearresteerd bij een grote politieoperatie tegen de drugshandel in Christiania. Alle arrestanten zouden prominente leden van de motorclub zijn geweest. Brok was voorzitter van een chapter in Kopenhagen en was onder meer betrokken bij onderhandelingen tussen de Hells Angels en andere motorclubs, waaronder de Deense Satudarah.