Defensie wil af van motorclubleden

Het ministerie van Defensie wil alle werknemers die lid zijn van een motorclub onder grote druk zetten om bij hun club te vertrekken. Dat blijkt uit een nota die in handen is van De Telegraaf. Eerder werd al duidelijk dat de militaire inlichtingendienst onderzoek doet naar twintig commando’s die lid zijn van Demons MC, maar het onderzoek gaat verder dan alleen deze club.

Zo wordt Veterans MC bij het onderzoek betrokken. Ook is onduidelijk of er militairen zijn met banden met de Hells Angels en Satudarah.

Bronnen bij defensie meldden De Telegraaf dat het voornamelijk gaat om het Korps Commandotroepen, het Korps Mariniers en de Luchtmobiele Brigade die in hun vrije tijd lid zijn van motorclubs.

Defensie vreest dat de militairen bij criminele activiteiten betrokken zijn geweest en denken bovendien dat de elitemilitairen die lid zijn van een motorclub chantabel zouden zijn. Binnen defensie wordt gezocht naar elk juridisch beschikbaar instrument om het lidmaatschap van motorclubs te bestrijden, blijkt uit de nota.

Lees ook:

Onderzoek lidmaatschap commando’s bij MC

Commando’s blijven lid van Demons MC