Definitief levenslang voor Kim de Gelder

De Belg Kim de Gelder, die vorige maand werd veroordeeld tot levenslang omdat hij een bloedbad had aangericht in een kinderdagverblijf, gaat niet in cassatie. Dat houdt in dat hij definitief levenslang de cel in gaat. Dat melden de Belgische media dinsdag. In 2009 stak De Gelder twee kinderen en een leidster dood in een crèche in België.

 

Naast de moord op de twee kinderen en de leidster in het kinderdagverblijf in Dendermonde raakten ook nog twee volwassenen en zeker tien kinderen gewond door de actie van Kim de Gelder.

Een week voor het drama in de crèche in Dendermonde had De Gelder ook al een 72-jarige vrouw doodgestoken. Hij drong haar woning binnen en stak haar meerdere malen in hals, borst en buik. De Gelder zei daar zelf over: ‘De feiten hebben maar enkele minuten geduurd. Mijn met bloed besmeurde mes heb ik afgeveegd aan de trui van het slachtoffer. Daarna ging ik met het mes in mijn hand op zoek naar andere potentiële slachtoffers.’

Op vrijdag 22 maart werd Kim de Gelder veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De Belgische media melden dat De Gelder niet in cassatie gaat.

Lees ook:

Verdachte moordenaar toch in beeld

‘Belg wilde meer mensen vermoorden’