Dementerende man brengt vrouw om het leven

Een dementerende bejaarde man uit Enschede heeft waarschijnlijk zijn 80-jarige vrouw om het leven gebracht. Dat meldt de regionale krant Tubantia. De man heeft zelf de politie gewaarschuwd. Het OM onderzoekt nu of de man toerekeningsvatbaar is. Als dat niet zo is, wordt hij waarschijnlijk niet vervolgd.

De politie wil verder niets zeggen over het onderzoek, behalve dat de man nog wel als verdachte wordt gezien. Het is dus niet duidelijk hoe de vrouw om het leven is gekomen.

Dementerende vaak agressief

De man woonde nog thuis, en werd door zijn vrouw verzorgd. Mensen die lijden aan dementie worden vaker agressief; één op de vijf mantelzorgers heeft elke week te maken met agressie van de dementerende. Vaak worden instanties niet gewaarschuwd omdat de mantelzorgers professionele hulp buiten de deur willen houden.

De stichting Alzheimer Nederland wil daarom dat mantelzorgers altijd worden bijgestaan door een professional, meldt De Stentor. Die kan bijvoorbeeld advies geven over hoe agressie kan worden voorkomen, en ingrijpen als er meer hulp nodig is.