Demmink eist een ton van het AD

Joris Demmink, de voormalige secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, eist een schadevergoeding van honderdduizend euro van het Algemeen Dagblad. Dat zegt Harro Knijff, de raadsman van Demmink, zo schrijft Trouw maandag.

Volgens de raadsman heeft Demmink immateriële schade van een publicatie in de krant over verondersteld misbruik van minderjarige jongens. Demmink wordt al jaren in verband gebracht met kindermisbruik.

Kort voordat Joris Demmink afscheid nam bij justitie, enkele jaren geleden, publiceerde het AD een artikel over de contacten van Demmink met een voormalig pooier van jonge kinderen. Demmink ontkende de contacten en begon een bodemprocedure bij de rechtbank in Rotterdam. Nu schrijft Trouw dat Demmink een schadevergoeding van een ton eist van het AD vanwege die publicatie.

Afgelopen vrijdag moest Demmink zich verantwoorden voor het gerechtshof in Arnhem. Twee Turkse jongens beschuldigen de voormalig secretaris-generaal van justitie van misbruik en willen dat hij vervolgd wordt. De zitting was besloten.

Lees hier alles over Demmink.

http://www.crimesite.nl/dossier/kinderporno/27310-demmink-gehoor-door-rijksrecherche