Demmink is vol vertrouwen over onderzoek (VIDEO)

In Dossier 1Vandaag waren maandagavond voor het eerst fragmenten te zien uit de verhoren van oud-secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink. Aan het programma heeft Demmink laten weten het strafrechtelijk onderzoek dat naar hem loopt ‘met vertrouwen tegemoet’.

Diepgravend

Verder kwalificeert hij het onderzoek als ‘diepgravend.’ Dat laat Demmink via zijn raadsman mr. Knijff weten aan Dossier EenVandaag. Het Openbaar Ministerie werd in januari van dit jaar door het gerechtshof van Arnhem gedwongen onderzoek te doen naar beschuldigingen aan Demmink van seksueel misbruik van minderjarigen, gepleegd in Turkije in de jaren ’90. Daarbij wordt gekeken naar de aangifte van twee Turkse mannen die stellen als minderjarige misbruikt te zijn door de voormalig topambtenaar.

Toestemming

Het Openbaar Ministerie liet afgelopen donderdag aan Dossier EenVandaag weten dat het Nederlandse deel van het strafonderzoek naar Demmink in de afrondende fase zit. Het Turkse deel laat nog op zich wachten omdat er nog geen toestemming is van de Turkse autoriteiten om daar onderzoek te doen.

1Vandaag tonde een reportage vanuit Turkije waar verschillende jongens in de jaren negentig door Demmink zouden zijn misbruikt.