‘Demmink was in 1997 al verdachte’ (VIDEO)

De oud-secretaris-generaal van het ministerie van Justitie Joris Demmink was in 1997 verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar kindermisbruik. Dat zei een oud-chef van een observatieteam vrijdagmorgen voor de rechtbank van Amsterdam.

Door @Wim van de Pol

Emile Broersma (50) werd gehoord in een openbaar getuigenverhoor in een civiele zaak die is aangespannen door Bart van Well die zegt slachtoffer te zijn van seksueel misbruik door hoge ambtenaren – onder wie Joris Demmink.

Hij zegt opdracht te hebben gekregen om te observaties te verrichten in een gerechtelijk vooronderzoek naar vier verdachten: onder wie Joris Demmink en de toenmalige hoofdofficier van het landelijk parket Hans Holthuis.

Advocaat De Witte:
was het een bijzondere zaak?
Broersma: Ja, ik kon mijn mensen niet vertellen om welke verdachten het ging. Ze werden aangeduid als NN1 etc. Normaal kreeg ik opdrachten van het landelijk parket en nu kwam het van de hoofdofficier in Amsterdam. Het ging mede om de hoofdofficier waar wij functioneel onder werkten. Holthuis.

(…)

De informatie was dat de verdachten zich zouden bezig houden met strafbare feiten. (…)
Het waren verdachten omdat er een gerechtelijk vooronderzoek liep.

Kort nadat er een opdracht was gegeven om Joris Demmink te tappen hoorde de politieman dat één van de verdachten – zijn “eigen” hoofdofficier Hans Holthuis – op de hoogte was en het onderzoek werd gestopt.

https://youtu.be/WjuBwTz5gyU

 

Teeven getuigt (nog) niet in pedo-zaak

Justitie-onderzoek Demmink is afgerond

Teeven moet vragen Rolodex toch beantwoorden