Denen krijgen Satudarah niet zomaar weg

Satudarah heeft in een zaak gewonnen tegen de Deense gemeente Gladsaxe, nabij Kopenhagen, over de sluiting van het clubhuis. De gemeente zegt het perceel van het clubhuis te willen gebruiken om een draaimogelijkheid voor vrachtwagens te maken. De rechter wijst het plan echter af.

De Denen willen graag van Satudarah af, omdat de motorclub volgens de Deense autoriteiten flinke onrust stookt in de motorwereld, die juist de afgelopen jaren relatief rustig was. De gemeente heeft dan ook meerdere keren openlijk verkondigd alle wettelijk toegestane middelen aan te grijpen om Satudarah weg te krijgen.

Zo wilde de motorclub graag een hekwerk om het clubhuis, om dat te beschermen tegen aanvallen van rivaliserende motorclubs. De aanvraag voor de vergunning werd afgewezen door de gemeente. Niet veel later ontstonden de plannen om het perceel waarop het clubhuis staat, op te kopen.

Doodlopende straat

Het clubhuis ligt aan een doodlopende weg op een industrieterrein. Daar rijden, volgens de gemeente, regelmatig vrachtwagens door die verkeerd zijn gereden, en moeilijk kunnen draaien. Daarvoor zou het terrein van Satudarah geschikt voor zijn, en daarom zou het afgebroken moeten worden.

De rechter is bang dat de gemeente het perceel vooral op wil kopen om Satudarah weg te krijgen, en niet om verkeersproblemen op te lossen. De rechter besloot daarom niet in het plan mee te gaan.