Dennis ontkent betrokkenheid cocaïnehandel

De 44-jarige Dennis van den B. die mogelijk het werkelijke doelwit was in geruchtmakende vergis-moord op Rob Zweekhorst (foto) uit Berkel en Rodenrijs stond woensdagmiddag voor de rechtbank in Rotterdam op verdenking van drugshandel.

300 kilo

Tegen het Algemen Dagblad ontkende de advocaat van Van den B. andermaal zijn client iets met de zaak van dat Rob Zweekhorst te maken kon hebben. Sanne Schuurman zegt in het AD: ‘De politie heeft gezegd dat de kogels voor mijn cliënt bedoeld waren, maar nooit is erbij verteld waarom dan. Als ze al die tijd hebben gedacht dat hij te maken had met die 300 kilo coke, dan hadden ze hem eerder moeten aanhouden en had de zaak rond de moord op de heer Zweekhorst waarschijnlijk al opgehelderd kunnen zijn.’

Crimineel geld

In de aanklacht tegen Van den B. staat dat hij tussen 1 november 2013 en 9 december 2013 300 kilo cocaïne heeft ingevoerd. Bij de voorbereidingen van de transporten zou hij gesprekken hebben gevoerd met mobiele telefoons die waren voorzien van een beveiligingsprogramma tegen het afluisteren van de politie. En 365.000 euro die bij zijn aanhouding in juni van dit jaar werd aangetroffen ziet justitie als crimineel geld. Ook ziet het OM banden met de van corruptie verdachte douanier Gerrit G. (54) uit ‘s-Gravenzande, die meerdere drugstransporten zou hebben gefaciliteerd.