Derde aanhouding in Bosberg-zaak

Voor de dood van Les Strijder is een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Kampen, die nu samen met een man uit ’t Harde (36) en een 34=jarige man uit Warnsveld zijn aangehouden. Strijder werd in 2002 dood gevonden op parkeerplaats De Bosberg bij Hilversum.

In eerste instantie werd vermoed dat Strijder was overleden aan een hartaanval, maar na een anonieme tip, die onlangs bij de politie binnen kwam, werd duidelijk dat het ging om een misdrijf.

Hartaanval door geweld

De parkeerplaats was destijds een homo-ontmoetingsplaats. Vermoedelijk is Strijder slachtoffer geworden van anti-homogeweld. Volgens de tipgever werd Strijder ernstig bedreigd in de periode voor zijn dood. Nadat verschillende programma’s, waaronder Opsporing Verzocht, aandacht aan de zaak hebben besteed, werd een eerste verdachte opgepakt.

De politie denkt dat er meerdere keren tegen zijn auto is getrapt, gezien de deuken in zijn portier. Daarna is Strijder uit de auto gekomen, of daaruit getrokken. Er zou veel geweld zijn gebruikt, waardoor Strijder een hartaanval heeft gekregen.