Derde arrestatie in moordzaak Başakçi

Een arrestatieteam heeft dinsdagochtend in Diemen een derde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Ergin Başakçi. De 25-jarige man werd van zijn bed gelicht in zijn woning in Diemen. Eerder zijn al twee Amsterdammers aangehouden.

Terras

Die twee zijn beiden voorgeleid en voor 14 dagen in bewaring gesteld. De verdenking tegen de drie is betrokkenheid bij de liquidatie van Başakçi op 28 augustus, op het terras van een café op de Prins Hendrikkade in Rotterdam.

Verschillende telefoons

De woning van de derde verdachte is dinsdag na zijn aanhouding doorzocht. Net als bij de voorgaande doorzoekingen zijn er verschillende telefoons in beslag genomen. De telefoons worden nu, net als de eerder in beslag genomen auto’s, onderzocht.

Afgaande op camerabeelden en bewegingen van de betrokken auto’s vermoedt het onderzoeksteam dat er bij de liquidatie van Basakci drie verdachten direct betrokken zijn.

Volgens de politie is nog onduidelijk wat het motief is voor de moord op Başakçi was. De politie is nog steeds op zoek naar informatie die meer duidelijkheid kan geven over het leven en de contacten van Başakçi. Ook ligt er nog steeds 20.000 euro beloning voor de gouden tip.