Derde arrestatie in onderzoek Belgisch speedlab

In het onderzoek naar een speedlab in Heist-op-den-Berg (provincie Antwerpen) heeft de onderzoeksrechter een 49-jarige man uit Maasmechelen aangehouden. Eerder werden al een 19-jarige Nederlander en een 51-jarige man opgepakt. Dat meldt het Belgische Openbaar Ministerie maandag.

Deurwaarder

Op 6 mei 2021 werd in een loods achter een woning aan de Schriekstraat in Heist-op-den-Berg een werkend drugslab aangetroffen. Dit gebeurde nadat een deurwaarder het pand bezocht en de politie inschakelde. Vermoedelijk werd er speed geproduceerd. In het lab werd namelijk een hoeveelheid speed aangetroffen. Tijdens de inval arresteerde de politie een 19-jarige Nederlander. Later werd ook een 51-jarige man opgepakt. Beide mannen zitten nog vast.

Derde verdachte

Tijdens het onderzoek deed de federale politie afgelopen week een huiszoeking bij een 49-jarige man uit Maasmechelen. Daarbij werden materialen aangetroffen die zouden kunnen dienen voor de productie van psychotrope stoffen, maar ook cannabis en ruim 6.000 euro cash.

De onderzoeksrechter heeft de verdachte uit Maasmechelen donderdag onder aanhoudingsmandaat geplaatst, dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer.