Derde arrestatie onderzoek toeslagenfraude

De FIOD heeft zondagavond in Rotterdam een 33-jarige man aangehouden op verdenking van stelselmatige toeslagenfraude. In dit onderzoek – dat onder leiding staat van het Functioneel Parket- zitten sinds eind april al twee mannen van Bulgaarse afkomst in voorlopige hechtenis.

De rechtbank Rotterdam heeft de 33-jarige man woensdag voor veertien dagen in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van stelselmatige toeslagenfraude, valsheid in geschrift en witwassen. Het nadeel voor de schatkist wordt geschat op circa 2,2 miljoen euro, aldus het OM.

De FIOD doorzocht zondagavond een woning in Rotterdam. Er is administratie in beslag genomen.  Eerder werden er al twee mannen (36 en 39) uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam aangehouden in deze zaak. De verdachten van Bulgaarse afkomst schreven zich vermoedelijk in op verschillende adressen in Nederland en vroegen vervolgens op hun naam huur- en zorgtoeslagen aan. Die bedragen lieten ze storten op bankrekeningen waar ze zelf de beschikking over hadden.