Derde Moszkowicz geschrapt als advocaat

Na Bram en Robert, is nu ook David Moszkowicz van het tableau geschrapt als advocaat. Het Hof van Discipline heeft hem uit het ambt gezet vanwege ‘een patroon van onprofessioneel handelen’.

 

David Moszkowicz had een Somalisch gezin bijgestaan van wie een  familielid was vermoord in Zwolle. Moszkowicz bracht daarvoor 1700 euro in rekening. Wat hij er niet bij vertelde, was dat hij ook de verdachte in de zaak juridisch vertegenwoordigde.

Ongeloofwaardig

In een andere zaak declareerde David Moszkowicz 12.000 euro terwijl hij al betaald werd via de gefinancierde rechtsbijstand.  De tuchtrechter vond deze kwesties onaanvaardbaar en zette Moszkowicz uit het vak. David Moszkowicz legde volgens het Hof van Discipline ‘ongeloofwaardige verklaringen’ af over de betwiste zaken en kwam tot een hard oordeel: ‘David Moszkowicz is onwaardig het beroep van advocaat nog langer uit te oefenen.’

Nummer 3

David Moszkowicz is de derde uit het beroemde advocatengeslacht die gedwongen de advocatuur moet verlaten. Eerder werden broers Bram en Robert geschrapt. David is de oudste zoon van de nestor van de familie, Max Moszkowicz.