‘Derde Nederlander aangehouden om schietpartij’ (UPDATE2)

In Marokko zou maandag een derde Nederlander zijn aangehouden voor de dodelijke schietpartij vorige week in Marrakech. Dat melden Marokkaanse media. Het is een 27-jarige Marokkaanse Nederlander die door een arrestatieteam maandagmiddag zou zijn opgepakt.

Vrije voeten

Dat zou zijn gebeurd in Marrakech in de wijk Socoma IMeer details zijn niet bekend. De Marokkaanse Nederlander Mustapha F. (44) die samen met zijn broer in Casablanca was aangehouden zou volgens verschillende bronnen op vrije voeten zijn gesteld. Dat is nog niet bevestigd. Mogelijk was het eigenlijke doelwit van de schutters niet de 27-jarige student die omkwam maar Mustapha F.. Hij vluchtte direct na de aanslag naar Casablanca met zijn broer.

Villa

De Marokkaanse media berichten ook dat de politie een inval heeft gedaan in een villa in de wijk Bab Ighli die door de verdachten zou zijn gebruikt. Die zou zijn gehuurd zonder dat de huurder was geregistreerd. De politie kwam de villa op het spoor door het gps-systeem in de door de schutter gebruikte huurauto.

De twee Amsterdamse verdachten Shardyone S. (29) en Edwin R. M. (24) die al vastzaten zouden door getuigen op woensdag bij die villa zijn gesignaleerd.

Alle berichten:

Verdachten liquidatie Marrakech bekenden politie

Identiteit verdachten Marrakech uitgelekt

NL’se verdachten aanslag Marrakech gepakt (UPDATE3)

Eigenaar Marokkaanse club aangehouden

Verdachten gearresteerd voor liquidatie Marrakech (UPDATE4)

Man geliquideerd in Marrakech