Derde verdachte ontvoering opgepakt

Op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van een 46-jarige man uit Hilversum op donderdag 8 mei, heeft de recherche een 33-jarige man uit Hilversum opgepakt. Hij is de derde verdachte in de zaak, eerder werden al een 43-jarige Amsterdammer en een 40-jarige man uit Lelystad aangehouden. Die laatste is na verhoor vrijgelaten.

Wilde achtervolging

Die bewuste donderdag werd het slachtoffer door twee personen bedreigd met een vuurwapen en geslagen. Hij verzette zich maar werd met behulp van een derde verdachte een bestelbus ingetrokken. Een vierde verdachte bestuurde de bestelbus. Oplettende omwonenden hadden de politie gewaarschuwd waarop een dienstwagen de achtervolging inzette.

Tijdens de achtervolging hebben de gijzelnemers meerdere keren op de politiewagen geschoten, hierdoor moest deze afstand houden en vervolgens werd de bestelbus uit het oog verloren.

Aanhouding

Na een zoektocht met meerdere wagens en een korte maar hevige nieuwe achtervolging, leek de bestuurder van de bestelbus de politie van zich af te hebben geschut. Alleen wist het slachtoffer via de telefoon zijn locatie door te geven. Daar aangekomen troffen agenten het slachtoffer aan en een 43-jarige Amsterdammer. De andere verdachten waren gevlucht.