‘Derde verdachte vast in Aquino-zaak’

Er is volgens Belgische media al wekenlang een derde verdachte in de zaak van de moord op Silvio Aquino (41). Deze man zit vast voor andere feiten maar wordt door justitie ook beschouwd als een van de vermoedelijke hitmen. Twee andere personen zijn voortvluchtig.

Aandeel

Justitie in Tongeren heeft de verdenking over deze derde man overigens niet bevestigd.  De twee mannen die vrijdag in Keulen zijn opgepakt zouden Albanese zigeuners zijn. Over wat hun aandeel is geweest en het motief bestaat volgens het Belang van Limburg ‘nog niet de minste zekerheid’.

Dna-sporen

Silvio Aquino werd op 27 augustus door een moordcommando klemgereden en met drie kogels doodgeschoten in een industriezone in Opglabbeek. Zijn echtgenote Silvia Liskova (43) kon ontkomen. Er waren vermoedelijk vijf daders, één van hen werd zelf dodelijk geraakt door een kogel. Hij werd op de vluchtstrook bij Roermond gedumpt. Omdat zowel in Opglabbeek als in Roermond een beige Jaguar was gezien legde de politie direct verband. Dna van het slachtoffer werd afgenomen. Op zijn kleding zaten ook sporen van mogelijke mededaders. Dna-gegevens gingen de internationale ­databanken in en dat leidde in Duitsland tot een match met twee zigeuners die ­bekend waren voor verschillende andere misdrijven.

Zelf

Volgens Het Nieuwsblad hebben Aquino’s zelf ook actief opsporingsonderzoek gedaan. Ze bemachtigden een foto van een neergeschoten verdachte in het mortuarium en trokken daarmee door het criminele milieu, op zoek naar zijn contacten.

Zie ook:

‘Verdachten moord Aquino gepakt in Duitsland’