Derde verdachte zaak Sensation weer vrij

De politie in Amsterdam heeft maandag een derde verdachte aangehouden in verband met de zware mishandeling van zakenman Koen Everink (foto) tijdens Sensation White in de Amsterdam Arena. Na verhoor is de man woensdag weer vrijgelaten. Hij blijft verdachte in deze zaak. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bevestigd.

De twee hoofdverdachten, Ferhat Y. en Badr Hari, zitten nog vast in verband met deze zaak. De verdachte die maandag werd aangehouden, wordt volgens het OM verdacht van betrokkenheid bij de poging tot doodslag dan wel zware mishandeling van Koen Everink, maar is dus voorlopig weer vrijgelaten. Hari wordt ook nog verdacht van zeker vijf andere geweldsdelicten.

Misdaadjournalist John van den Heuvel zei eerder deze week in RTL Boulevard dat hij het dossier al heeft gelezen en dat er verschillende getuigen zijn die Badr Hari aanwijzen als degene die Koen Everink zwaar heeft toegetakeld. Hij zou het barmeisje uit de skybox hebben geleid en daarna zou Everink mishandeld zijn. Zelfs mede-verdachte Ferhat Y. zou dat verklaard hebben. De verklaring van Y. en de getuigen staan haaks tegenover de verklaringen van Hari. Dat meldde De Telegraaf ook woensdag.

Alles over deze zaak.