Dertien arrestaties in drugsonderzoek Rotterdamse haven

De politie en FIOD hebben dinsdag dertien verdachten aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde misdaad in de Rotterdamse haven. Ook werden verschillende woningen en bedrijfspanden in de regio Rotterdam doorzocht. De verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer en doorvoer van en handel in drugs.

Vanwege het onderzoeksbelang zijn de aanhoudingen en doorzoekingen pas vrijdag naar buiten gebracht. Het gaat in totaal om dertien verdachten van 28 tot 37 jaar. Vier van hen worden verdacht van het vormen van een criminele organisatie. Acht verdachten zijn werkzaam in de haven. Een ex-agent is aangehouden op verdenking van corruptie, computervredebreuk en het schenden van het ambtsgeheim.

Tijdens de doorzoekingen werden dinsdag naast contante geldbedragen onder meer een vuurwapen, een gestolen auto, luxe merkkleding en dure kledingaccessoires aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Het onderzoek van de politie en het OM werd ondersteund door het Combiteam Havens, een nieuw samenwerkingsverband van politie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie.