Dertien personen aangehouden bij wietknipperij

In een loods aan de Punterweg in Maastricht heeft de politie woensdagmiddag dertien personen aangehouden. Het gaat om meerdere vrouwen en enkele mannen. In de loods werd een wietknipperij aangetroffen.

Na een tip werd de knipperij gevonden. In de loods waren de verdachten bezig om gedroogde wiettoppen te knippen. Ook vond de politie in de loods twee plantages met honderden planten.

Burgemeester Venlo

De burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, is woensdag met de politie en de Land- en Tuinbouwbond (LLTB) op pad geweest. Zij troffen in een maïsveld vijftig wietplanten aan. Dit na melding van de boer die de planten op zijn grond had gevonden.

Kelder

In een kelder van een woning in Hilversum heeft de politie een kwekerij van 500 planten gevonden. Dit nadat er informatie was binnen gekomen dat er zich mogelijk een kwekerij in de woning zou bevinden. De 50-jarige bewoner is aangehouden.

Woonwagen

In Amstelveen aan De Binderij heeft de politie een woonwagen ontruimd. In de wagen was namelijk een wietplantage aangetroffen. Wethouder Herbert Raat laat aan RTV Noord-Holland weten: ‘Het is niet acceptabel dat iemand een woonruimte huurt van de gemeente en er vervolgens een hennepplantage in begint. Dat neemt niet weg dat het erg ingrijpend is om iemand uit zijn woning te zetten. Wel heeft de gemeente voor de bewoner van de woonwagen eventueel van woensdag op donderdag een overnachtingsplaats achter de hand.’

Dubbele wand

Achter een dubbele wand in een woning in Haarlem heeft de politie een wietplantage gevonden. In totaal troffen agenten er 368 planten aan. Er is nog geen verdachte opgepakt.

Oude Pekela

In Oude Pekela heeft de politie dinsdagavond na een woningbrand een kwekerij ontdekt in diezelfde woning. Daarin werden 88 verschroeide planten gevonden. De bewoner is verhoord en weer heengezonden.

In alle bovengenoemde gevallen zijn de plantages onklaar gemaakt, zijn bijbehorende apparatuur en planten in beslag genomen en vernietigd.

Lees ook:

Wietkwekerij ruimen kost 20.000 euro