Details over de overval in Deurne (VIDEO)

In Den Bosch heeft het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag aan journalisten laten zien hoe de overval op juwelier Goldies in Deurne precies is verlopen. Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen toonde de bewakingsbeelden. Er waren ook fragmenten te horen van het telefoontje van juweliersvrouw Marina Sanders naar 112. Het geweldsincident duurde 1 minuut en 11 seconden.

Kapot

Juweliersvrouw Marina Sanders belde huilend en in paniek met 112: 'Er is een overval in de zaak. Er moet een ambulance komen, er is iemand gewond.' Tegelijkertijd hoort de vrouw een van de overvallers 'schiet hem kapot' roepen vanaf de voorkant van de zaak. Even later zegt ze: 'De overvallers liggen hier in de winkel dood te gaan. De eigenaar is door zijn hand geschoten. Godverdomme zeg, schiet toch op'.

Hart

Het eerste schot van de juweliersvrouw ging recht door het hart van de overvaller die het kantoor probeerde binnen te dringen', zei Nieuwenhuizen. Na dat schot liep de dader nog even door de winkel voordat hij op de grond viel. Het tweede schot van Marina trof de arm van de tweede overvaller. 'Dat was geen fataal schot. Daarna heeft ze nog twee keer door de geopende deur geschoten. Waarschijnlijk zijn die kogels door de longen van de tweede overvaller gegaan. De kogel in de hand van juweliersman Willy ging waarschijnlijk eerst door het lichaam van de overvaller', aldus Nieuwenhuizen.

De persconferentie werd gehouden om de beslissing de juweliersvrouw niet te vervolgen toe te lichten. Haar echtgenoot wordt ook niet vervolgd in verband met de dood van de overvallers maar wel voor het voorhanden hebben van een illegaal vuurwapen.