Deur Zoetermeerse club beschoten

In de nacht van maandag op dinsdag is de toegangsdeur van Club Magnum in Zoetermeer beschoten, aldus de politie. Een auto die later in de nacht brandend werd aangetroffen in Gouda, was mogelijk betrokken bij het incident.

A12

Omstreeks 02.45 kwam er een melding binnen dat er door een getuige was gezien dat er vanuit een rode auto schoten waren gelost op de club aan de Jan van der Hagenstraat. De omschrijving van de auto is doorgegeven aan de eenheden op straat en agenten vatten post in de omgeving en bij de opritten van de snelweg A12. Maar ondanks een uitgebreide zoektocht zijn geen verdachten aangehouden.

Autobrand

Ter plaatse deed de politie onderzoek dat de hele nacht heeft geduurd. Bij de club zijn een tiental kogelinslagen en hulzen aangetroffen. Met wat voor wapen is geschoten wordt nog onderzocht.

Op de Tesselschadestraat hoek Wilhelminaweg in Gouda werd later in de nacht een autobrand gemeld. Deze auto bleek sinds eind augustus gestolen te zijn. Vlak na het ontstaan van de autobrand, werd een donkere auto gezien die weg reed.

Gesloten

Club Magnum is november 2015 gesloten geweest door de burgemeester omdat er verdenkingen waren over ‘criminele activiteiten’. Sinds maart is de club weer open onder een nieuwe eigenaar. Afgelopen weekend waren er twee grote feesten.

Afgelopen maart is in Zoetermeer de deur van Club One beschoten. Die zaak is nu voor een jaar dicht. In 2016 werd in Zoetermeer No Limit gesloten wegens verdenkingen van criminaliteit.